Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Paris Match: Μύκονος, το νησί που δεν άγγιξε η κρίση

«Μακριά από τη λιτότητα, η γιορτή συνεχίζεται στη Μύκονο» γράφει το γαλλικό περιοδικό - «Οι άνθρωποι διασκεδάζουν, χωρίς να ανησυχούν για τη σκληρή πραγματικότητα»


«Μακριά από την λιτότητα, η γιορτή συνεχίζεται στη Μύκονο», σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Paris Match το οποίο έκανε οδοιπορικό στο νησί των Ανέμων,στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Το Paris Match περιηγείται στις «ονειρικές πλαζ» όπου, όπως γράφει ο αρθρογράφος του περιοδικού, οι άνθρωποι διασκεδάζουν, χωρίς να ανησυχούν για τη σκληρή πραγματικότητα.

Το περιοδικό αναφέρει πως την αρχή στην Μύκονο την έκανε ο Αριστοτέλης Ωνάσης όταν έριξε άγκυρα στο νησί τη δεκαετία του 1950 και «όλο το διεθνές τζετ σετ τον συνόδευσε και χόρεψε συρτάκι» και κάπως έτσι, κατά το περιοδικό, η Μύκονος άρχισε να γίνεται ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Το Paris Match επισκέπτεται και το διάσημο εστιατόριο Nammos.

«Στους μεγάλους του πίνακες αναγράφονται τα πιάτα της ημέρας: απλά αλλά εκλεπτυσμένα, όπως ψητά ψάρια, χταπόδι, φρέσκα φέτα και σφηνάκια ούζο. Λίγα μέτρα μακριά από εμάς τρεις παπαράτσι φωτογραφίζουν την σέξι Κολομβιανή ηθοποιό Sofia Vergara», γράφει το περιοδικό.

Τι κι αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την κρίση, συνεχίζει το Paris Match, κάποιοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και 3.000 ευρώ για λίγες ώρες στο παραδεισένιο αυτό νησί των Κυκλάδων.

«Μυστηριώδες, ρομαντικό, είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, μετά το Σεν Τροπέ και την Ίμπιζα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Περίπου τρεις ώρες από το Παρίσι, η Μύκονος είναι ένα πεδίο μαγνητικό και όλοι όσοι την επισκέπτονται, γράφει το Paris Match, νιώθουν τη μοναδική ενέργειά της.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο υπερφυσικό που εξηγεί την ακόρεστη σεξουαλική όρεξή τους. Και γιατί όχι; Η Μύκονος είναι ένας γιγάντιος βράχος, γυμνός, κατά τόπους γεμάτος από κοπάδια προβάτων, από ελαιώνες, χωράφια με σιτάρι, αμπέλια και συκιές. Όπως στο St Barts, είκοσι τέσσερις παραλίες υπάρχουν κατά μήκος των απόκρημνων ακτών της τα δρομάκια της είναι γεμάτα από σκούτερ και γύρω από όλα αυτά, βρίσκονται διάσπαρτα χίλια μικροσκοπικά λευκά εκκλησάκια», προσθέτει.

Και φυσικά το περιοδικό αναφέρεται στους διάσημους επισκέπτες του νησιού που εδώ και δεκαετίες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί, όπως ο Bill Clinton, ο Jean Paul Gaultier, ο Valentino, ο Armani, ο Steven Spielberg, ο Russell Crowe, η Madonna, ο Johnny Depp, η Naomi Campbell και προσθέτει ότι στη Μύκονο άνοιξε το πρώτο γκέι μπαρ της Ευρώπης από τον Ιταλό Piero Aversa, το διάσημο Piero's Bar, όπου μέχρι σήμερα «τιμάται» από χιλιάδες μέλη της διεθνούς γκέι κοινότητας.

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση του νησιού, το περιοδικό γράφει ότι περίπου 200 αεροσκάφη καταγράφηκαν τον Ιούνιο, τα διπλάσια τον Ιούλιο και αναμένεται να τετραπλασιαστούν τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι κάτι άλλαξε στη Μύκονο και αυτό ήταν η εθνικότητα των τουριστών της Μυκόνου καθώς, σύμφωνα με το γαλλικό Paris Match, Αφγανοί, Ρώσοι, Πακιστανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί, Λιβανέζοι, Βραζιλιάνοι επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...