Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Θεοδώρα Τζάκρη: Από τον Γιώργο Παπανδρέου στη... διαγραφή

English: Theodora Tsagkri, greek politician, d...
 Η Θεοδώρα Τζάκρη στην Κομοτηνή (Photo credit: Wikipedia)

Διαβάστε το προφίλ της «αντάρτισσας» της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής – Τα σενάρια για το πού θα «κατευθυνθεί» μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ


Υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου με δύσκολες σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, πολιτική φίλη του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και έχοντας συνεχώς κριτική στάση απέναντι στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική των τελευταίων τριών χρόνων, η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδωρα Τζάκρη ήταν η "αντάρτισσα" της χθεσινής βραδιάς. Οι διαρροές από την Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούσαν αμέσως μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πως "αργά ή γρήγορα θα προκαλούσε την αποχώρησή της". 



Μέχρι και την ώρα που είπε το "ναι" δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη επικοινωνία με το στενό περιβάλλον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος επιχείρησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Έτσι, καθώς οι ώρες περνούσαν την Κυριακή, και η κυρία Τζάκρη δεν ερχόταν σε επαφή με το κόμμα, η υποψία του "αντάρτικου" είχε γίνει βεβαιότητα.

Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής Πέλλας, ενώ προηγούμενα είχε εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος στον νομό της. Το 2009 ορκίζεται υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό τον κ. Γιάννη Ραγκούση.


Οι σχέσεις της με τον κ. Ραγκούση πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Όσο βρίσκονταν μαζί στο υπουργείο ο δικός της απαιτητικός χαρακτήρας συγκρούστηκε αρκετές φορές με την συγκεντρωτική στάση του πρώην υπουργού. Αποκορύφωμα των κακών σχέσεών τους υπήρξε η προετοιμασία για τον σχεδιασμό του Καλλικράτη. Τότε η κυρία Τζάκρη θέλησε να επιβάλλει τις δικές της απαιτήσεις όσον αφορά στο νομό της Πέλλας. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συναδέλφων της βουλευτών στην περιοχή και ιδιαιτέρως του κ. Βασίλη Γιουματζίδη. Ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει έξαλλος με τη συμπεριφορά της και είχε ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Ραγκούση. Η συνάντηση έγινε με παριστάμενους πολιτικούς και διοικητικούς προϊσταμένους. Η κα Τζάκρη επέμενε στην πρότασή της, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού. Τελικά η Πέλλα μοιράστηκε διαφορετικά απ´ ότι η βουλευτής επιθυμούσε κάτι που όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να συγχωρέσει τον πρώην υπουργό, για τον οποίο έκτοτε δεν είχε να πει ποτέ κάποιο κολακευτικό λόγο.


To ερώτημα που πλανάται τώρα είναι προς τα πού θα "κατευθυνθεί" η κυρία Τζάκρη. Κάποιοι "βλέπουν" να κατευθύνεται προς την Κουμουνδούρου, μόνο που κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο δεδομένου ότι έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνιακά νομοσχέδια.

Η κυρία Τζάκρη πέρα από την πολιτική της πορεία, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα με τις ενδυματολογικές της επιλογές. Τα ακριβά ρούχα, οι επισκέψεις σε επώνυμα μαγαζιά του Κολωνακίου και το εκεντρικό της χτένισμα απασχόλησαν αρκετά πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων. Στα πολυάριθμα υπουργικά συμβούλια του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτελούσε θέμα συζήτησης και η ίδια δεν έκρυβε την αυταρέσκειά της. Μέχρι την αποχώρησή της από την κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν προσεκτική στις δηλώσεις της, αμέσως μετά όμως ξεκίνησε να δημοσιοποιεί διαφωνίες, εντός και εκτός κομματικών οργάνων.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβασή της στο τέλος του 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.


Εκεί η κυρία Τζάκρη είχε εξαπολύσει κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας υποσχέθηκαν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Να θυμίσω βέβαια για την ιστορία ότι τον Μάιο του 2012 ήταν να πάρουμε 11,5 δισ. μέτρα και τελικά τον Νοέμβριο του 2012, μετά από δυο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, πήραμε 18,5 δισ. μέτρα. Και πριν ακόμη προλάβουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα που πήραμε, υπό το πρόσχημα της φορολογικής δικαιοσύνης, γιατί βέβαια ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι το παρόν νομοσχέδιο συνιστά φορολογική μεταρρύθμιση, αθροίζουμε άλλα 2,5-3 δισ. σε νέους φόρους και περικοπές, όπως θέλετε πείτε το.

Και όλο αυτό από μια οικονομία που τρέχει με 7% ύφεση. Αυτό είναι ομολογουμένως πρωτοφανής οικονομική στρατηγική». Στην ίδια επιτροπή σημείωση πως «από την άλλη υπάρχει η διαρκής υπόσχεση για ανάσχεση της ύφεσης. Και εμείς έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που εφαρμόζει εις διπλούν το πρόγραμμα για το οποίο ο ελληνικός λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές. Και είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε καμιά οικονομική στρατηγική και ως χώρα».

Κάθε πρωί στον Ζάρμπαλη 

Η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, παρά την οικονομική κρίση, αρνούνταν κατηγορηματικά το «κούρεμα» στη φιλαρέσκειά της συνεχίζοντας απτόητη τα καθημερινά ραντεβού για την περιποίηση των μαλλιών της σε σικ κομμωτήριο του Κολωνακίου, όπως είχε αποκάλυψει το Πρώτο Θέμα. Το μαύρο της Golf, στο οποίο επέβαιναν πάντα και οι δυο αστυνομικοί- υπεύθυνοι για την ασφάλειά της, κάθε πρωί διάσχιζε τη Βασιλίσσης Σοφίας, έστριβε δεξιά στην Πανεπιστημίου και αμέσως αριστερά στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Διαβάστε τι έγραφε τότε (Μάιος του 2011) το Πρώτο Θέμα:

Οι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «θυσιάζονται» μπροστά στο πρώτο ραντεβού της υφυπουργού. Το μαύρο Golf συνεχίζει την πορεία του στον πεζόδρομο για να σταθμεύσει λίγα μέτρα πιο κάτω, έξω ακριβώς από το γνωστό κομμωτήριο «Zarbalis». Το μυστικό της πάντα προσεγμένης εμφάνισής της αποκαλύπτεται: καθημερινές πρωινές επισκέψεις της υφυπουργού στο εν λόγω κομμωτήριο που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δύο ώρες προτού συνεχίσει το πρόγραμμά της έχοντας συνήθως ως επόμενη στάση το υπουργικό της γραφείο. Οση ώρα η κυρία Τζάκρη εμπιστεύεται την κόμη της στα έμπειρα χέρια των ειδικών, οι δύο αστυνομικοί προμηθεύονται τους απαραίτητους καφέδες αλλά και σάντουιτς, περιμένοντας υπομονετικά να τελειώσει το λούσιμο και το χτένισμά της.


Για τους υπαλλήλους του «Zarbalis», αλλά και γι’ αυτούς των γύρω καταστημάτων, η εμφάνιση της υφυπουργού δεν αποτελεί είδηση, καθώς τους τελευταίους μήνες τη βλέπουν πέντε μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Είτε φτάνει στις 8 είτε στις 9 το πρωί, η κυρία Τζάκρη δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο υπουργείο αν πρώτα δεν έχει κάνει την απαραίτητη στάση στο κομμωτήριο της Βουκουρεστίου - πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια βρέξει-χιονίσει. Είναι οι μοναδικές στιγμές της μέρας που η υφυπουργός θα εμφανιστεί δημόσια χωρίς να έχει επιμεληθεί πρώτα το μακιγιάζ της, καθώς και γι’ αυτό αφήνεται σε  επαγγελματικά χέρια, πάντα ωστόσο υπό την αυστηρή καθοδήγησή της. Το «μενού» των καθημερινών επισκέψεών της στο «Zarbalis» ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η υφυπουργός δίνει κατά μέσο όρο στο κομμωτήριο τουλάχιστον 50 ευρώ με το «καλημέρα», ήτοι 250 ευρώ το πενθήμερο, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα, το 1/5 της βουλευτικής της αποζημίωσης (5.000 ευρώ καθαρά). Στο παραπάνω υπολογισμένο χρηματικό ποσό δεν περιλαμβάνονται τα συνήθη πουρμπουάρ που προσφέρουν πάντα οι καλές πελάτισσες σε όσους επωμιστούν την περιποίησή τους. Ούτε οτιδήποτε εξτρά προκύψει σε μηνιαία βάση (π.χ. κόψιμο ψαλίδας ή βάψιμο ρίζας). Παρά το προφανές οικονομικό στρίμωγμα που δικαιολογημένα προκαλεί η καθημερινή επίσκεψη σε ένα επώνυμο κομμωτήριο, η ομορφιά απαιτεί θυσίες και η γυναικεία φιλαρέσκεια ούτε τιθασεύεται ούτε θυσιάζεται στον βωμό των όποιων οικονομικών «haircuts». Το μόνο κούρεμα που επιτρέπει αφορά στην κυριολεκτική σημασία της λέξης, δηλαδή της τρίχας, έστω και της ψαλίδας. Η υφυπουργός, αν και θα το επιθυμούσε, δεν μπορεί λόγω της ώρας που επισκέπτεται το κομμωτήριο να απολαμβάνει πάντα περιποίηση από τους ίδιους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μη λείπουν τα παράπονα: η κυρία Τζάκρη είναι απαιτητική, έχει άποψη για την κόμη της και δεν είναι από τις πελάτισσες που δέχονται ήπια όποιες παρεμβάσεις δεν είναι του γούστου της. Το προσωπικό δείχνει ωστόσο κατανόηση, καθότι έχει συνειδητοποιήσει ότι το να εμφανιστεί μια υφυπουργός ενώπιον του ελληνικού λαού αλλά και στα προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού της χωρίς να έχει πρώτα περιποιηθεί την εμφάνισή της μπορεί να αποτελέσει καίριο πλήγμα στο image της ακόμα και στην αυτοπεποίθησή της. Κάτι που δεν είναι δυνατό να το επιτρέψει η κυρία Τζάκρη, όσο κι αν η τρόικα επιμένει να μας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία της κυρίας υφυπουργού, αν είναι να τα χωρέσει σε ένα, ας είναι τουλάχιστον Louboutin... Αλλωστε η πείρα έχει δείξει ότι είναι πιο εύκολο να τα βάλεις με έναν στρατό αγρίων παρά με τη γυναικεία φιλαρέσκεια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...